Error starting server

General Information about POS Pizza 7
Member
Posts: 23
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:26 pm
Location: Tampa,fl

Error starting server

Postby erkanfl » Thu Jul 20, 2017 9:33 pm

hi , I have just unplugged the server computer by mistake now I restarted the computer but data base server doesn't start ,it was just working fine but it did some updates now it doesn't work , I can't use my pos and it is real busy right now please help me out I need to get it running at least tomorrow(Friday)
all it says
Error starting server
pospizzadb server failed to start .there may have been a preceeding error message. check log file if nothing ...etc.
I have already checked the log file last thing it says is ===== <start>======
thanks

Site Admin
User avatar
Posts: 2105
Joined: Wed Apr 16, 2003 4:35 pm
Location: Western PA

Re: Error starting server

Postby Scott » Fri Jul 21, 2017 6:22 am

From the server admin tool click the "View Server Log" button. Scroll all the way to the bottom of the file. Work your way up from the bottom looking at the 2nd column and find the entry with Eror as the code in it. This is the error that kept the server from starting. It is either that it can't find the dongle, or a TCP error.

140416112728 Eror Invalid IP Address 192.168.2.200

If it is a dongle error, unplug the dongle, move it to a different USB port. Wait until the green light goes from blinking to steady green, and then start your server.

If it is a TCP error, resolve the error (usually an incorrect address or no cable plugged into an adapter set for DHCP), and then start your server.


Scott

Site Admin
User avatar
Posts: 2105
Joined: Wed Apr 16, 2003 4:35 pm
Location: Western PA

Re: Error starting server

Postby Scott » Fri Jul 21, 2017 6:26 am

Also this chart details some common problems and how to correct them.

See: viewtopic.php?f=31&t=1364

Member
Posts: 23
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:26 pm
Location: Tampa,fl

Re: Error starting server

Postby erkanfl » Fri Jul 21, 2017 8:39 am

Scott wrote:From the server admin tool click the "View Server Log" button. Scroll all the way to the bottom of the file. Work your way up from the bottom looking at the 2nd column and find the entry with Eror as the code in it. This is the error that kept the server from starting. It is either that it can't find the dongle, or a TCP error.

140416112728 Eror Invalid IP Address 192.168.2.200

If it is a dongle error, unplug the dongle, move it to a different USB port. Wait until the green light goes from blinking to steady green, and then start your server.

If it is a TCP error, resolve the error (usually an incorrect address or no cable plugged into an adapter set for DHCP), and then start your server.


Scott


hi scot I m here by the computers now 170721093408 Admn Strt ==========<[ Start Server ]>==========
170721093408 Admn Flgs TrimLogManually=No
170721093408 Admn Flgs LogConnDcon=Yes
170721093408 Admn Flgs LogInvalidInMessage=No
170721093408 Admn Flgs CreateDatabaseAllowed=No
170721093408 Admn Data MaxChunkSize=500
170721093408 Admn Data ConnectionTimeout=30
170721093408 Admn FACT Non To Load
170721093408 Host LocalHost(127.0.0.1) Socket=1040 Port=54181
170721093410 Eror Invalid IP Address leftregister
that's pretty much what it says ,it looks like ip problem but we have no network cable ,we just have regular wifi modem
should I restart the modem ? how do I fix ip address problem ? I have restarted the computer many times deleted and installed all pos components but no luck

Member
Posts: 23
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:26 pm
Location: Tampa,fl

Re: Error starting server

Postby erkanfl » Fri Jul 21, 2017 8:47 am

Scott wrote:Also this chart details some common problems and how to correct them.

See: viewtopic.php?f=31&t=1364

ok deleting config worked great thank you scott

Site Admin
User avatar
Posts: 2105
Joined: Wed Apr 16, 2003 4:35 pm
Location: Western PA

Re: Error starting server

Postby Scott » Fri Jul 21, 2017 10:10 am

Yes, it was looking for a computer named leftregister according to your log data, and the computer name that it was on was different than that.

Good to hear that you go it working.

Scott

Return to General Information

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest